Menu Close

TLC-S Termostatirani laminarni kabinet

TLC-S Termostatirani laminarni kabinet

TLC-S Termostatirani laminarni kabinet

Termostatirani laminarni kabinet TLC-S sigurnosni je biološki kabinet sa HEPA filtrima koji je namijenjen za obradu biološkog materijala.

Uređaj je namijenjen za upotrebu u laboratorijima usmjerenim na analizu DNA, genetskog inženjeringa, molekularne biologije i laboratorijima koji rade s kulturama stanica.

Kategorija:

Osim HEPA-filtriranog sterilnog protoka zraka TLC-S kabinet ima još dvije dodatne opcije:
– Termostatirani laminarni protok steriliziranog zraka.
– Recirkulaciju sustava s ultraljubičastim zračenjem svjetla za inaktivaciju virusnih čestica, DNA i RNA amplikona u recirkuliranom zraku.

1. Laminarno strujanje zraka:

Visoko učinkovito filtriranje osiguravaju dva nabrana HEPA filtera koji ispunjavaju sve zahtjeve klase zaštite H14. Filteri instalirani u kabinetu, učinkoviti su ne manje od 99,995%, za hvatanje čestica 0,3 mikrona. U standardnom načinu rada, priljev zraka ulazi kroz perforirane prednje rešetke, bez prodiranja u radni prostor. Recirkulirani zrak u radnom prostoru ulazi u rešetku u obodu radnog područja. Sav zrak zatim teče prema gore, u kojem se 70% zraka recirkulira kroz glavni HEPA filter i odnosi se na željeno mjesto laminarnog toka, a 30% zraka usmjeren je iz ormarića kroz drugi HEPA filter. Intenzitet ventilatora se podešava automatski, održavajući brzinu protoka zraka unutar laminarnog kabineta unutar 0,25 – 0,50 m/s, u skladu sa zahtjevima iz BSC klase 2 i EN 12469. Radne površina kabineta je okružena negativnim tlakom, što sprečava interakciju proizvoda koji se nalazi unutar kabineta i operatera.

2. Termostatirano strujanje:

Zbog recirkulacije prethodno zagrijanog zraka, jamčimo termostatiranu radnu površinu, ali i jednoliku raspodjelu temperature u cijelom radnom području ormarića. Kao rezultat toga, instrumenti (shakeri, rockeri, centrifuge-vortexi i sl…), materijali (pipete, nastavci za pipete, stalci i sl…), reagensi (setovi za uzgoj i diferencijacije stanica, kulture medija i sl…) i stanične linije ili kalemljenje – sve od navedenog se nalazi i radi na istoj temperaturi. Zagrijani zrak štiti stanične linije od mogućeg toplinskog šoka i sprečava kondenzaciju tekućine na stjenkama laboratorijskog posuđa sa staničnim kulturama i sl, kroz ravnomjernu raspodjelu temperature unutar kabineta.

3. Inaktivacija DNA / RNA molekula u strujanju zraka:

TLC-S je opremljen UV recirkulacijom zraka sa 4 UV lampe, montiranim iza stražnjeg zida ormarića, koje kontinuirano dezinficiraju protok zraka. UV recirkulatori zraka – kao što je već ranije dokazano uz BioSanove proizvode [*1] – su vrlo učinkoviti u inaktivaciji zaraznih bioloških materijala koje su veličinom mnogo manji od pora koje HEPA-filter može zadržati (manje od 0,3 mikrona) – kao što su virusi, DNK/RNA fragmenti i amplikoni i sl…

[*1] Razvoj i evaluacija DNK amplikona kvantifikacije u dosadašnjim proizvodima UV-recilkulatorima.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “TLC-S Termostatirani laminarni kabinet”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Content missing

Pošaljite upit
hrCroatian